Dans- en spitzenscreening

Dans- en spitzenscreening in Amsterdam Zuid

Spitzen keuring voor amateurdansers

Om te starten met spitzen zijn een aantal dingen belangrijk.

Ben je jonger dan 11-12 jaar? Dan is het niet aan te bevelen om al te beginnen met spitzen. Je lichaam en je voeten zijn meestal nog niet sterk genoeg. Naast je leeftijd zijn de hier onder genoemde criteria belangrijk om te kunnen beginnen met spitzen:

  • voldoende mobiliteit van de knie, enkel, voet
  • voldoende de kracht en stabiliteit van de enkel
  • voldoende rompstabiliteit
  • voldoende balans
  • een aantal jaren ballettraining bij een gerenommeerde balletschool

Wil jij weten of je al op spitzen mag gaan dansen en heeft je balletdocent je aangeraden een spitzen keuring te doen?

Maak dan een afspraak!

Afspraak maken
Fysiotherapie radier

Onze diensten

Fysiotherapie in Amsterdam Zuid

Fysiotherapie

Heb je door langdurig thuiswerken last van je nek en schouders? Ben je net geopereerd en moet je revalideren? Of heb je een sportblessure? Dan heb je veel baat bij fysiotherapie. Met gerichte oefeningen, advies en eventuele hands on technieken als massage en mobilisatie help ik je snel van je klachten af.

Meer over Manuele Therapie
Fysiotherapie voor dansers

Podiumkunsten

Als muzikant, danser of circusartiest kun je last hebben van de meest uiteenlopende blessures. Als ex danseres en dansdocente en dankzij mijn jarenlange ervaring als fysio-manueeltherapeut bij o.a. het Nationaal Ballet en de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam (Codarts) wil ik je graag helpen weer blessurevrij te worden.

Meer over Podiumkunsten
Fysiotherapie radier

Recensies

Als danseres ben ik erg dankbaar voor de fysiotherapie sessies van Anita. Naast diverse oefeningen om mijn gebroken teen te helen, gaf ze me ook trainingen om mijn lichaam als geheel fit te houden, zodat ik zo snel mogelijk weer als danseres aan de slag kon gaan zodra mijn teen beter was. Wekelijks kwam ik langs en zodra bepaalde oefeningen makkelijk werden, gingen we door het volgende level, zodat mijn teen steeds sterker werd en constant voortgang maakte. Ze luisterde altijd goed naar wat ik voelde, hoe het het thuis oefenen ging, en maakte vervolgens daarop aanpassingen om het beste schema voor mij in elkaar te zetten zodat ik zo snel mogelijk weer de dansvloer op kon.

Anne Wouters, danseres

Anita Radier helpt mij enorm door altijd praktische en doeltreffende, heldere oefeningen mee te geven. Bij het consult filmt ze me vaker, zodat ik thuis nog eens kan checken hoe het precies moest en wat haar precieze aanwijzingen waren, dat vind ik erg fijn. 

Morele steun geeft ze ook; gewoon door te zijn hoe ze is: warm en empathisch. 

Ik ben haar zeer dankbaar; na mijn 25 jaar in het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar we vaker grote opera’s van bijvoorbeeld Wagner op het repertoire hebben, is de ondersteuning van Anita’s ‘know how’ van essentieel belang geweest voor mijn speelconditie.

Odile Torenbeek, altvioliste