Podiumkunsten

Fysiotherapie Performing Arts

Fysiotherapie voor dansers
Fysiotherapie voor musici
Fysiotherapie voor circus artiesten

Om zo snel mogelijk weer zonder pijn je vak uit te kunnen oefenen en om langdurige klachten te voorkomen, is een snelle en goede diagnose, deskundig advies en behandeling van je klachten van groot belang!

Veel voorkomende klachten bij dansers:

 • lage rug pijn
 • heup klachten (voorzijde)
 • enkel/voet klachten (posterior impingement, enkel trauma)
 • knieklachten
 • onderbeenklachten (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom)
 • hamstringklachten

Veel voorkomende blessures bij musici:

 • Nek, schouder, boven-rug klachten
 • Elleboog, pols, hand klachten

Veel voorkomende blessures bij circusartiesten:

 • Nek, schouder
 • Onderrug klachten
 • Elleboog, pols, hand klachten

Fysiotherapie Radier is aangesloten bij het Dans Medisch Zorgnetwerk

Een afspraak maken
Fysiotherapie radier

Onze diensten

Fysiotherapie in Amsterdam Zuid

Fysiotherapie

Heb je door langdurig thuiswerken last van je nek en schouders? Ben je net geopereerd en moet je revalideren? Of heb je een sportblessure? Dan heb je veel baat bij fysiotherapie. Met gerichte oefeningen, advies en eventuele hands on technieken als massage en mobilisatie help ik je snel van je klachten af.

Meer over Fysiotherapie
Fysiotherapie voor dansers

Manuele Therapie

Pijnlijke gewrichten of voel je je beperkt tijdens het bewegen? Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het behandelen spieren en gewrichten. Middels mobilisaties en manipulaties kun je sneller weer pijnvrij bewegen.

Meer over Manuele therapie
Fysiotherapie radier

Recensies

Als danseres ben ik erg dankbaar voor de fysiotherapie sessies van Anita. Naast diverse oefeningen om mijn gebroken teen te helen, gaf ze me ook trainingen om mijn lichaam als geheel fit te houden, zodat ik zo snel mogelijk weer als danseres aan de slag kon gaan zodra mijn teen beter was. Wekelijks kwam ik langs en zodra bepaalde oefeningen makkelijk werden, gingen we door het volgende level, zodat mijn teen steeds sterker werd en constant voortgang maakte. Ze luisterde altijd goed naar wat ik voelde, hoe het het thuis oefenen ging, en maakte vervolgens daarop aanpassingen om het beste schema voor mij in elkaar te zetten zodat ik zo snel mogelijk weer de dansvloer op kon.

Anne Wouters, danseres

Anita Radier helpt mij enorm door altijd praktische en doeltreffende, heldere oefeningen mee te geven. Bij het consult filmt ze me vaker, zodat ik thuis nog eens kan checken hoe het precies moest en wat haar precieze aanwijzingen waren, dat vind ik erg fijn. 

Morele steun geeft ze ook; gewoon door te zijn hoe ze is: warm en empathisch. 

Ik ben haar zeer dankbaar; na mijn 25 jaar in het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar we vaker grote opera’s van bijvoorbeeld Wagner op het repertoire hebben, is de ondersteuning van Anita’s ‘know how’ van essentieel belang geweest voor mijn speelconditie.

Odile Torenbeek, altvioliste