Fysiotherapie radier

Dry Needling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

fysiotherapie radier

Blood Flow Restriction

Blood flow restriction (BFR) training is een relatief nieuwe vorm van training maar wordt al een aantal jaren met succes in Engeland toegepast bij professionele sportclubs (rugby, voetbal) om snel en effectief meer spierkracht te ontwikkelen.
Tijdens het trainen worden tourniquets, vergelijkbaar met de tourniquets die worden gebruikt bij bloeddruk meten, om de armen of benen gedaan. Je kunt hierdoor met lichte inspanning zwaar trainen. Dit heeft een groot voordeel voor bijvoorbeeld revalidatie na een operatie of een aandoening waarbij de gewrichten niet te zwaar mogen of kunnen worden belast.

Voor wie is BFR
Wetenschappelijke studies tonen aan het veilig en effectief is om gebruik maken van BFR training. Mensen die net een operatie hebben gehad kunnen hiervan gebruik maken om sneller weer op kracht te komen en kunnen zo eerder hun sport weer hervatten. Bij artrose is BFR een goed middel om de spieren toch zo sterk mogelijk te kunnen maken zonder veel pijn te ervaren bij de training. Ook ouderen met een verminderde spiermassa kunnen op deze manier hun uithoudingsvermogen en maximale spierkracht trainen.

BFR training wordt vanaf ca. juli 2021 bij Fysiotherapie Radier gegeven.

fysiotherapie radier

Medical Taping

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Fysiotherapie radier

Dans- en spitzenscreening

Spitzen keuring voor amateurdansers

Om te starten met spitzen zijn een aantal dingen belangrijk.

Ben je jonger dan 11-12 jaar? Dan is het niet aan te bevelen om al te beginnen met spitzen. Je lichaam en je voeten zijn meestal nog niet sterk genoeg. Naast je leeftijd zijn de hier onder genoemde criteria belangrijk om te kunnen beginnen met spitzen:

  • voldoende mobiliteit van de knie, enkel, voet
  • voldoende de kracht en stabiliteit van de enkel
  • voldoende rompstabiliteit
  • voldoende balans
  • een aantal jaren ballettraining bij een gerenommeerde balletschool

Wil jij weten of je al op spitzen mag gaan dansen en heeft je balletdocent je aangeraden een spitzen keuring te doen?

Maak dan een afspraak!

Een afspraak maken
fysiotherapie radier

Manuele Therapie

Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat en met name van de wervelkolom.

Je kijkt als manueel therapeut naar de gehele bewegingsketen. Meestal onderzoekt de manueel therapeut niet alleen het pijnlijke gewricht, maar kijkt ook of de aangrenzende gewrichten en spieren goed bewegen.

fysiotherapie radier

Podiumkunsten

Om zo snel mogelijk weer zonder pijn je vak uit te kunnen oefenen en om langdurige klachten te voorkomen, is een snelle en goede diagnose, deskundig advies en behandeling van je klachten van groot belang!