Manuele therapie

Manuele therapie in Amsterdam Centrum

Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat en met name van de wervelkolom.

Je kijkt als manueel therapeut naar de gehele bewegingsketen. Meestal onderzoekt de manueel therapeut niet alleen het pijnlijke gewricht,  maar kijkt ook of de aangrenzende gewrichten en spieren goed bewegen.

Manuele therapie kan van toepassing zijn bij de volgende klachten:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.
  • Heupklachten.
  • Knie klachten
  • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
  • Tenniselleboog
  • Enkel en voetklachten
Een afspraak maken
Fysiotherapie radier

Onze diensten

Fysiotherapie in Amsterdam Zuid

Fysiotherapie

Heb je door langdurig thuiswerken last van je nek en schouders? Ben je net geopereerd en moet je revalideren? Of heb je een sportblessure? Dan heb je veel baat bij fysiotherapie. Met gerichte oefeningen, advies en eventuele hands on technieken als massage en mobilisatie help ik je snel van je klachten af.

Meer over Fysiotherapie
Fysiotherapie voor dansers

Podiumkunsten

Als muzikant, danser of circusartiest kun je last hebben van de meest uiteenlopende blessures. Als ex danseres en dansdocente en dankzij mijn jarenlange ervaring als fysio-manueeltherapeut bij o.a. het Nationaal Ballet en de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam (Codarts) wil ik je graag helpen weer blessurevrij te worden en optimaal te presteren.

Meer over Podiumkunsten
Fysiotherapie radier

Recensies

Door meermaals de juiste diagnose te stellen en passende behandelingen uit te voeren heeft Anita mijn leven zeer positief beïnvloed. Kundig, kalm, betrokken en scherp zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik denk aan de fysio- en manuele therapie van Anita. Ik kom al vanaf 2011 in de praktijk (door een chronische aandoening) en ik ga nooit meer weg.

Jurrian Knijtijzer

Anita Radier helpt mij enorm door altijd praktische en doeltreffende, heldere oefeningen mee te geven. Bij het consult filmt ze me vaker, zodat ik thuis nog eens kan checken hoe het precies moest en wat haar precieze aanwijzingen waren, dat vind ik erg fijn. 

Morele steun geeft ze ook; gewoon door te zijn hoe ze is: warm en empathisch. 

Ik ben haar zeer dankbaar; na mijn 25 jaar in het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar we vaker grote opera’s van bijvoorbeeld Wagner op het repertoire hebben, is de ondersteuning van Anita’s ‘know how’ van essentieel belang geweest voor mijn speelconditie.

Odile Torenbeek, altvioliste